1 Startsida
2 Köra bil i USA
 3 Boka hyrbil
4 Road Trips
5 Restauranger och hotell
6 Om oss
Boka hyrbil billigt:

Genvägar:

- Bilsemester
- Boka hyrbil
- Körtips
- Mat
- Logi

- Gratis stadsguider reseguider till USA

- Om oss
- Sitemap

 

Boka hyrbil i USA

Om du ska göra en road trip/bilsemester i USA, är det mycket förmånligt att boka hyrbilen från Sverige, särskilt om man betalar i förskott. Här hjälper vi på USARoadTrip dig att hitta en billig, bra hyrbil och boka den direkt på nätet!

Att hyra bil i USA kan vara så billigt som c:a 100 kronor per dygn!
 

Boka direkt på nätet

Vi har stor erfarenhet av att boka hyrbil i USA, och den bokningstjänsten vi gillar mest är utan tvekan MrJet. Hos MrJet, som samarbetar med alla stora biluthyrare i USA, hittar du enkelt (på svenska) hyrbilar i olika klasser till mycket bra priser.

Använd sökmotorn i rutan uppe till vänster eller klicka här för att gå direkt till MrJets sökmotor för att boka hyrbil i amerika:
=>
Boka hyrbil i USA med MrJet


 

Att tänka på när du bokar hyrbil

Se till att din bil är försäkrad! Det framgår tydligt på bokningssidan vilka försäkringar som ingår, oftast är det en bra idé att ta alla. För om oturen är framme kan det bli riktigt dyrt i USA. Dessutom är det givetvis skönt att veta att bagaget är försäkrat då man låser bilen med väskorna kvar. På bokningssidorna på internet framgår tydligt vad som ingår i de olika försäkringarna såsom LDW, SLI, PAI och PEC.

Se till att du har fria mil på din bil. Det kan verka som om det är billigare att välja en bil med begränsat antal bil, men det blir det sällan. Om man ser en annons för någon trevlig sevärdhet eller något shoppingcentrum, är det skönt att kunna köra dit utan att oroa sig för bilbegränsningen.

Därtill är det bra att göra några tillval, t.ex. en extra förare, vilket kommer väl till pass om du råkar ut för en personskada eller bara blir trött på att köra. En GPS eller satellitradio är också bra tillval.

Ett annat bra tips är att jämföra priserna noggrant innan du bokar. Du kan nästan hela tiden hitta kampanjer och rabatterbjudanden, antingen från biluthyrarna själva eller via bokningssidorna (som vi tipsade om ovan). Kanske får du, exempelvis, en bilklass större om du väljer Avis istället för Hertz?

Slutligen - tänk på att välja ett välkänt hyrbilsbolag. Det är, milt uttryckt, skönt att veta att du kan få hjälp i alla större städer om du bokar hyrbil från de större aktörerna. Boka inte hos lokala aktörer!

 

» Bästa hotellen i USA!

Cadillac DTS är en av många bra hyrbilar i USA

Biluthyrare / hyrbilsföretag

De största biluthyrningsföretagen i USA är:

  • Hertz
  • Avis
  • Budget
  • Alamo
  • Dollar Rent A Car
  • Thrifty

Läs mer om hyrbilsföretag på Wikipedia.

Bra hyrbilar

Hyrbilarna graderas dels efter hur stora de är, dels efter hur lyxiga de är. Några exempel på vanliga hyrbilar i USA är:

Chevrolet Impala
En medelstor amerikansk sedan som passar många. Hyfsat låg förbrukning, snygg design och trevlig att köra. Billig att hyra!

Mercury Grand Marquis
En gammaldags amerikansk bil med goda utrymmen och bekväm interiör. Ser i princip ut som den gjorde för 10-15 år sedan, vilket också innebär att den har mycket god tillförlitlighet.

Lincoln Town Car / Cadillac DTS
Två äkta amerikanska lyxbilar, som båda är mycket prisvärda att hyra. Cadillacen är modernare med parkeringssensorer fram, egen klimatanläggning bak osv. medan Lincoln Town Car är tystare och betydligt större. Bagaget är större än Volvo V70 och V8:an går fint!

Toyota Rav-4
En billig bil för dig som behöver fyrhjulsdrift. Rymlig men inte överdrivet stor och utan "onödig lyx", vilket håller nere priset. Drar relativt lite bensin.

Toyota Sienna / Dodge Caravan / Chrysler Town & Country
Minibussar/vans för dig med stor familj eller stort bagage. Här får du lätt plats med 7 passagerare samtidigt som bilen inte är överdrivet stor exteriört.

Ford Mustang
Den optimala bilen för dig som åker med en polare! Snabb, cool och superskön att köra. Kostar en del, men "smakar det så kostar det", som man brukar säga!

Lincoln Navigator / Cadillac Escalade
Det optimala valet? Bekväma, stora och superlyxiga SUV:ar som rymmer allt och lite till. Tysta, riktigt bekväma och sköna att köra med fina V8:or och automatlådor!

 

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2009 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Cookies | USAroadtrip.se - gratis bilsemesterguide och road-trip-guide i USA
Läs vad man bör tänka på när man kör bil i USA, boka hyrbil och hotell, samt få förslag på bra, prisvärda restauranger och trevliga road trips USARoadTrip