1 Startsida
2 Köra bil i USA
 3 Boka hyrbil
4 Road Trips
5 Restauranger och hotell
6 Om oss
Boka hyrbil billigt:

Genvägar:

- Bilsemester
- Boka hyrbil
- Körtips
- Mat
- Logi

- Gratis stadsguider reseguider till USA

- Om oss
- Sitemap

 

Restauranger och hotell

Både restaurangbesök och hotell-/motellnätter är  billigare i USA än hemma i Sverige! Här hjälper vi på USARoadTrip.se dig att hitta rätt mat och logi till din road trip/bilsemester i USA!


Just nu!
Boka hotell i USA från så lite som 200 kronor per natt via vår rabattlänk.
=>
Klicka här!
 

Restauranger och mat

Det är ingen risk att man svälter ihjäl när man bilar i USA, det är betydligt större risk att man ökar i vikt. Det finns oändligt många matställen och en hel del är öppna dygnet runt. Landsomfattande snabbmatkedjor som McDonalds, Burger King, Subway, Chick-fil-A och Wendy’s finns på de flesta ställen. Det finns också mera lokala kedjor såsom Whataburger och Nathan’s.

Tröttnar man på hamburgare och smörgåsar finns det gott om prisvärda restaungkedjor som Applebee’s, Outback, Olive Garden, TGI, Red Lobster, Cheesecake Factory och Chillis. Dessa ställen ligger ofta nära shoppingcenter och hotell/motell. De flesta serverar även alkoholhaltiga drycker, men inte alla t.ex. Cracker Barrell.

Det finns givetvis också fristående restauranger, barer och caféer. Dessa finns i alla prisklasser.

Man bör tänka på att serviceavgiften normalt sett inte är inräknad i notans pris utan man förväntas lägga på 15-20 procent i dricks.

Portionerna är normalt betydligt större än vi är vana vid. Det är för det mesta helt OK att två delar på en portion. Barn är välkomna på de flesta ställen, ofta får de kritor eller någon liten leksak medan man väntar på maten.

Tröttnar man på att äta ute finns det massor med mycket välsorterade livsmedelsaffärer där man kan köpa mat och ta med sig till hotellrummet. De flesta restauranger säljer också mat som man kan ta med sig och äta hemma.

Är man törstig finns det massor av barer, kaféer och andra ställen att besöka. Gränsen för att servera alkohol ligger i allmänhet på 21 år. Många ställen har som policy att alltid begära legitimation när man beställer alkohol, även av personer i pensionsåldern. Glöm därför inte att ta med legitimation när ni går ut!

Kranvattnet är drickbart, men inte så gott. Klorsmaken är påtaglig.

 

Boka hotell billigt och säkert
direkt på nätet!

I USA finns goda (och enorma) efterrätter på varje restaurang!

Hotell och logi

I USA är det superenkelt att hitta bra hotell och motell till en billig penning, med några få undantag såsom centrala New York City...

Ett tips är att hålla sig till vissa väletablerade hotellkedjor. Fördelen med dessa är dels att man vet att de håller en viss standard (många har tvättautomater, internet och parkering utan kostnad), dels att man kan få olika förmåner då man bor inom samma kedja. Marriott, som har många olika egna hotellkedjor i olika prisklasser, har exempelvis ett rewardsystem som ger gratisnätter på hotell inom företaget - en gräns du lätt når upp till under en USA roadtrip!

Man bör välja boende med frukost inkluderat, det är på intet sätt självklart att så är fallet i USA, framför allt inte på dyrare ställen. Det kan bli ganska dyrbart att betala extra för frukost varenda dag, särskilt om man är en hel familj. Frukostarna ser lite olika ut beroende på hotell, men normalt ingår flingor, mjölk, bagels, cream cheese och kaffe/te samt juice.

Våra "favoritkedjor" är:

 • Fairfield Inn by Marriott
  Mycket prisvärda hotell med god kvalité och för det mesta bra lägen! Här får du ett rum där 3-4 personer kan sova i på cirka 35-40 kvm inklusive frukost för c:a 500-1100 kronor per natt. Hundratals hotell över hela USA!
   
 • Springhill Suites by Marriott
  Ett liknande koncept som ovan, men här är rummen ännu större och i svitform. God frukost, trevlig personal och fräscha hotell till c:a 500-1000 kr natten!
   
 • Residence Inn by Marriott
  Ett något lyxigare hotell än de två ovan. Här får du lite finare rum med komplett kök och en oftast lite större frukost för någon hundralapp mer per natt. Även dessa finns över i princip hela USA!
   
 • Courtyard by Marriott
  Ytterligare lite lyxigare än ovan.
   
 • Days Inn
  En lågpriskedja med fräscha, rymliga hotell över hela USA. Vissa hotell har genomgått en större uppfräschning de senaste åren - se till att välja dessa!
   
 • LaQuinta Inn & Suites
  En mycket bra hotellkedja med fina rum, hyfsad frukost och ofta mycket bra priser. Här kan man få ett stort rum där fyra kan sova i, för c:a 500-750 kronor per natt - inklusive frukost och parkering!
   
 • Best Western
  En kedja med varierande kvalitet. Välj ett som fått bra recensioner på nätet och du kan räkna med att bli riktigt nöjd! Här får du bra rum till bättre priser. Även Best Western finns på tusentals platser över hela USA, så det är lätt att hitta ett hotell som passar just din Road Trip!
   
 • Hilton Garden Inn är en annan bra hotellkedja, liksom
   
 • Holiday Inn,   som håller på att modernisera sina olika hotell.

Hotellrummen är oftast betydligt större än i Sverige. Bokar man ett dubbelrum innehåller det oftast två sk. queen size-sängar som två personer kan sova i, på de sk. svithotellen, t.ex. Springhill suites finns det ofta dessutom en bäddsoffa som rymmer ytterligare två personer. Det är inte ovanligt att det dessutom finns både kylskåp och mikrovågugn på rummen.

Förutom de olika hotellkedjorna finns också mängder med enklare motell och guesthouses.

 

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2009 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Cookies | USAroadtrip.se - gratis bilsemesterguide och road-trip-guide i USA
Läs vad man bör tänka på när man kör bil i USA, boka hyrbil och hotell, samt få förslag på bra, prisvärda restauranger och trevliga road trips USARoadTrip