1 Startsida
2 Köra bil i USA
 3 Boka hyrbil
4 Road Trips
5 Restauranger och hotell
6 Om oss
Boka hyrbil billigt:

Genvägar:

- Bilsemester
- Boka hyrbil
- Körtips
- Mat
- Logi

- Gratis stadsguider reseguider till USA

- Om oss
- Sitemap

 

Road trips

» Bästa hotellen i USA!

De flesta svenskar har nog ganska dimmiga kunskaper om hur USA egentligen ser ut och de som har varit ute första gången kommer ofta hem och är mycket förvånade över hur vacker och omväxlande naturen på många håll och det inte bara i nationalparkerna. Exempel på mycket natursköna områden är New England på hösten när löven skiftar färg liksom Appalacherna. Att följa Coloradofloden från Idaho till Portland är också en fin upplevelse liksom att bila i Utah. Arizonas kaktusar har man ju sett på film åtskilliga gånger, men det är något helt annat att se dem i verkligheten. Den spanska mossan på träden har man också sett på film, men när man ser det i verkligheten får man en verkligen en sydstatskänsla. Georgia har också vacker natur med mycket klängväxter som ger skogarna ett speciellt utseende. Redwood-skogarna i norra Kalifornien går utanpå det mesta.

De flesta känner till New York, Los Angeles och Chicago, men det finns många andra städer i USA som är värda att besöka. New Orleans är förstås speciell med den alldeles egna dixie-känslan och de omgivande träskmarkerna. Alla som sett Forest Gump kommer att känna igen sig i Savannah, som vissa anser vara USA:s vackraste stad. Själv gillar vi Seattle och Portland i Oregon, som har en alldeles speciell atmosfär. San Francisco är häftigt och man förstår att biljaktsfilmer gör sig bra där när man ser lutningen på vissa gator. Det finns också trevliga städer som förefaller vara i det närmaste okända i Sverige såsom Boisie i Idaho, Forth Worth i Texas och Santa Fe i New Mexico.

Ett särskilt kapitel är förstås delstaterna Hawaii och Alaska, som man lämpligen flyger till och hyr bil när man väl kommit dit. Alaskas natur är mycket imponerande, det man bör ha i åtanke när man planerar är att prisnivån är lite högre där än i övriga USA. Det är den också i Hawaii, som verkligen är en trevlig delstat. Många tror att Honolulu är ett genomkommersiellt ställe, men den uppfattningen delar inte vi. Det är en trevlig stad med en fantastisk atmosfär och underbara bad vid Waikiki Beach.

Den viktigaste frågan av alla när man ska göra en road trip/bilsemester i USA är givetvis vart man ska åka. USA är ett väldigt stort land med många fina städer, områden och turistattraktioner. Några särskilt populära turistmål för svenskar är Los Angeles, New York och Florida - men för de allra flesta kan man inte besöka alla dessa på samma resa. Vårt tips är därför att läsa på lite om olika amerikanska städer och områden och sedan välja vilka man främst vill besöka. Testa därefter att rita in din road trip på en karta och se om du hinner med det du vill. Nedan har våra skribenter tipsat om sina favoritroadtrips över hela USA - alla dessa funkar bra för såväl familjer som singlar!

TIPS: Du kan navigera i kartorna genom att "dra runt" bilden med musen, alternativt zooma genom att dubbelklicka på ett område i kartan. Du kan också byta mellan exempelvis karta och satellitbild, samt öppna kartan i en större ruta genom att använda länken under respektive bild.
 

Road Trip östkusten

Visa USA Road Trip östkusten på en större karta

Den här roadtripen, med ursprung i New York (Newark Airport) är ett riktigt trevligt alternativ för dig som vill se USA:s östkust! Beroende på hur länge man vill stanna vid varje stad, tar hela resan c:a 2-4 veckor. Vi rekommenderar särskilt att man stannar lite längre vid New York, Washington D.C., Charlotte och Orlando - riktiga höjdpunkter (både för dig som varit där tidigare och för dig som är förstagångsbesökare). Vissa av delsträckorna kan bli lite långa att köra på en dag, framför allt med dig som har småbarn - i så fall är det enkelt att dela upp sträckan med ett extra övernattningsstopp på vägen, ty USA:s östkust har gott om fina orter!


Road Trip nordöst

Visa USA Road Trip nordöst på en större karta

Den här roadtripen, som lätt kan anpassas genom att ta bort en av de fyra utvalda städerna, är perfekt för dig som ska åka på en lite kortare (1-2 veckor) semester i USA och som inte vill få alltför stor tidsomställning gentemot Sverige. Här får du se några av USA:s vackraste och mest kända städer, i ett naturskönt område. Prisnivån är, bortsett från New York City, relativt låg och det finns mycket att se för hela familjen. Rekommenderas varmt!


Road Trip centrala USA

Visa USA Road Trip centrala USA på en större karta

Den här roadtripen, som förslagsvis börjar i Chicago, är en lite längre som inkluderar många sevärda städer och natursköna områden. Den "kompletta resan" som den är inritad i kartan tar ganska lång tid, åtminstone tre veckor, men den kan lätt anpassas till en kortare semester genom att ta bort Denver, Kansas City eller Detroit. Den sistnämnda staden bör dock inte missas av den bilintresserade! Chicago, Dallas och Memphis är måsten med mycket nöje, shopping, museum och liknande. I alla föreslagna städer finns det gott om hotell, motell etc. till låga priser, vilket naturligtvis är ett extra plus.


Road Trip västkusten

Visa USA Road Trip västkusten på en större karta

Det här är en riktigt rolig, dock ganska lång, road trip som förslagsvis kan påbörjas i Los Angeles, San Fransisco eller Seattle. Den tar c:a 3-4 veckor, men kan lätt anpassas för såväl kortare som längre semestrar. På kartan finns även ett utflyktsförslag till Tijuana i Mexiko utmålat med röd linje. Liknande småresor kan göras över i princip hela resan, då förslagsvis till kusten eller ökenområdena inåt landet. Dessa tar c:a en dag att göra. Klimatet i området är ganska varierat, men om du åker på sommaren får du räkna med att det är varmt längst hela resan. Denna är en av våra absoluta favoriter i USA för en bilsemester! 

En alternativ version av samma road trip är att bara köra runt i soliga Kalifornien. Till 1-2 veckors semester passar det helt perfekt att spendera några dagar i Los Angeles, sen åka till San Fransisco och/eller Sacramento samt Las Vegas eller Reno i Nevada. De två sistnämnda är dock inte att rekommendera om du åker med barn under 21 år, då de inte är välkomna på casinona.


Road Trip nordöst

Visa USA Road Trip nordöst på en större karta

Denna roadtrip är valet för dig som är naturintresserad och som tycker om ett lite svalare klimat (jämfört med Texas och Kalifornien). Här besöks många vackra städer med bra sevärdheter, prisvärd shopping, goda restauranger och trevliga amerikaner! I Seattle hittar den teknikintresserade bland annat Boeing och Microsoft, medan globetrottern har en utmärkt chans att åka på en utflykt till Kanada. Denna roadtrip är, precis som våra andra tips, givetvis anpassningsbar, men den rekommenderade tiden för hela resan är c:a 2-4 veckor. Trevlig resa!

 

Har du tips på fler road trips som våra journalister missat? Maila oss! Riktigt bra tips och beskrivningar (gärna reseskildringar med bilder) belönas med trisslotter!

 

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2009 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Cookies | USAroadtrip.se - gratis bilsemesterguide och road-trip-guide i USA
Läs vad man bör tänka på när man kör bil i USA, boka hyrbil och hotell, samt få förslag på bra, prisvärda restauranger och trevliga road trips USARoadTrip